A nyílászárók általános műszaki jellemzői

Nyílászáróink szerkezete, általános jellemzői

A szerkezetek a DIN szabványnak megfelelően 68 mm szerkezeti vastagságban készülhetnek borovi- és vörösfenyőből, mahagóni, meranti és tölgy faanyagokból is. Minden esetben három rétegből ragasztott profilt használunk hossztoldás nélküli és hossztoldott (csak borovi fenyőből) változatban, amelyek mérettartó és vetemedésre nem hajlamos. A jó légzárást a szárnyon egy vagy két síkban körbefutó speciális kamrás tömítőprofil biztosítja.

A víz elvezetését alumíniumból készült, műanyag végdugóval ellátott Gutmann normál vagy szoknyás vízvezetősín biztosítja, igény szerinti színekben. A szerkezetek kialakítása lehet egyenes, íves és szögben záródó. Minden esetben a korrekt, több ponton történő záródást Siegenia alap biztonsági vasalat biztosítja, amelyeknél a könnyebb kezelhetőségben a hibás működtetéstgátló és az egykaros peremretesz segít. A bukó-nyíló ablakok esetén résszellőzőt is lehet beépíteni, így az ablak egy 4. funkcióval bővül, amely zárt állapot esetén lehetővé teszi a szellőzést.

A felületkezelés során a nyílászáró-szerkezeteket gomba- és rovarölő szerrel minden esetben ellátjuk. Végleges felületkezelésnek a fedőfestés (RAL színekben), a lazúros felületkezelés és a viaszolás választható, a megrendelő által kiválasztott színekben. A felületkezelés típusa a szerkezetek külső és belső oldalán egyaránt variálhatók kétszínű felületkezeléssé. A gyártó a terméket márkavédelmi okokból csak végleges felületkezeléssel gyártja. Az üvegezés alapesetben 4 -16 (Argon) – 4LOW-E Ug=1,1 W/m2K (bázis esetén), és A0 (MABISZ mino-sítettáróink  biztonsági) -14 (Argon) – 4LOW-E Ug=1,1 W/m2K (standard esetén) értékűek.