Luxus nyílászárók

A luxuskategóriájú nyílászárók az alapanyagok kompromisszumok nélküli megválasztásában, a különlegesen jó hőszigetelő tulajdonságaikban, a szerkezetek, a vasalatok legigényesebb kialakításában különböznek átlagos követelményekre tervezett társaiktól.

Általában 3 rétegű üvegezéssel készülnek, a rétegek közötti kb. 1 cm-es hézagot nemesgázzal kitöltve. E konstrukciók hőátbocsátási tényezője legalább kétszer olyan jó, mint a kétrétegű, nemesgáz-töltés nélküli üvegezéssel készült ablakoké.

Némely esetben a külső felületek egy része vagy egésze alumínium borítást kap, ezzel még ellenállóbbá, tartósabbá téve a nyílászáró időjárásnak kitett részeit.

Az egyik legújabb technológia keretében grafitporral kevert képlékeny, majd megszilárduló hőszigetelő bevonattal látják el a szerkezet felületét, majd alumínium borítással látják el. Az így elkészített fa nyílászáró különlegesen jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik és további felületkezelés karbantartás nélkül is egész élettartama alatt ellenáll az időjárás viszontagságainak.