Facebook Twitter RSS
Home Fa ablak Luxus nyílászárók
formats

Luxus nyílászárók

in Fa ablak.

A luxuskategóriájú nyílászárók az alapanyagok kompromisszumok nélküli megválasztásában, a különlegesen jó hőszigetelő tulajdonságaikban, a szerkezetek, a vasalatok legigényesebb kialakításában különböznek átlagos követelményekre tervezett társaiktól.

Általában 3 rétegű üvegezéssel készülnek, a rétegek közötti kb. 1 cm-es hézagot nemesgázzal kitöltve. E konstrukciók hőátbocsátási tényezője legalább kétszer olyan jó, mint a kétrétegű, nemesgáz-töltés nélküli üvegezéssel készült ablakoké.

Némely esetben a külső felületek egy része vagy egésze alumínium borítást kap, ezzel még ellenállóbbá, tartósabbá téve a nyílászáró időjárásnak kitett részeit.

Az egyik legújabb technológia keretében grafitporral kevert képlékeny, majd megszilárduló hőszigetelő bevonattal látják el a szerkezet felületét, majd alumínium borítással látják el. Az így elkészített fa nyílászáró különlegesen jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik és további felületkezelés karbantartás nélkül is egész élettartama alatt ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Luxus nyílászárók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.